Blocajul POSDRU ameninţă să se adâncească în 2013.

Fără măsuri urgente şi clare ale Guvernului, blocajul financiar din anul trecut al POSDRU ameninţă să se adâncească în anul care tocmai a început, concluzionează o analiză a PROIS Bucureşti-Ilfov, realizată pentru Consiliului de Coordonare Naţională a Pactelor.

În condiţiile austerităţii bugetare, care limitează capacitatea autorităţilor române de a asigura finanţarea acestor investiţii în 2013, a dificultăţilor acestora de a recupera fondurile de la Comisia Europeană, şi a deficitului sever acumulat în plăţile interne către beneficiari în anul 2012, asupra Programului planează spectrul subfinanţării cronice.

CCN PROIS estimează restanţe în plată faţă de beneficiari de aproximativ 1 mld. de lei la sfârşitul lui 2012, şi un necesar de aproximativ 3 mld. lei pentru acest an. Membrii Pactelor solicită, prin urmare, luarea de măsuri concrete pentru garantarea acoperirii necesarului de finanţare pentru Programul Operaţional. În caz contrar, eşecul implementării FSE în România va fi foarte greu de evitat.

Puteţi consulta documentul aici: analiza financiara posdru 2013_CCN PROIS

Lasă un comentariu